Getty Images
Lekker vers!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 sneetjes (oud) volkorenbrood
- 1 dunne prei
- 150 gram champignons
- 1 blikje sardientjes
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- 2 theelepels gedroogde italiaanse
- keukenkruiden
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 220° C.
- Snijd de korsten van het brood. Beleg een bakblik met het brood.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Giet 1 eetlepel van de de olie van de sardientjes bij de tomatenblokjes. Doe de prei en de Italiaanse keukenkruiden er bij en pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
- Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken. Halveer de sardientjes en verwijder de graatjes.
- Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel er de champignons en de sardientjes over.
- Strooi er de kaas over.
- Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar en knapperig.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2000 milligram