Getty Images
Smakelijke tuinbonen met quinoa op pittige wijze.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 1 kleine Spaanse peper
- 3 bosuitjes
- 1 kg verse tuinbonen of 350 gram diepvries tuinbonen
- gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350ml water in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Dop de verse tuinbonen.
- Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 5-8 minuten gaar.
- Smoor de bosuitjes met wat paprikapoeder zacht in 1 eetlepel margarine en schep de quinoa erdoor.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Laat de tuinbonen uitlekken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje.
- Voeg de tuinbonen, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.
- Geef de quinoa en parten ei erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bwaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
675kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum