Pita-pizza

Getty Images

Colette Dike van @fooddeco heeft een boek gemaakt Avocado met, de titel zegt het al, avocado in de hoofdrol. In het boek staan meer dan dertig ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met deze gezonde, groene vrucht. Hierbij alvast een voorproefje: pita-pizza.

Aantal personen 
1

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 1 pitabroodje
  • rock chives
  • brocco(li) cress
  • NODIG VOOR DE GUACOMOLE
  • 1/2 avocado
  • 1/4 limoen (sap en rasp)
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
  • 1/4 lente-ui, fijngehakt
  • 1/4 teentje knoflook, fijngehakt zeezout

Bereiding

Bak het pitabroodje af volgens de verpakking. Maak ondertussen de guacomole.

Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Prak een helft van de avocado fijn met limoen, chilivlokken, koriander, lente-ui, knoflook en zout naar smaak. Maak van de andere helft een avocadoroos.Smeer guacomole over de warme pita, leg hierop de avocadoroos en maak af met rock chives en/of brocco(li) cress.

Dit recept is afkomstig uit het boek Avocado van Colette Dike.

Auteur