Getty Images
Oosters sprookje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of stukje ui
- Mespunt kerrie
- 2 theelepels vloeibare margarine
- ¼ kippenbouillontablet
- 3 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
- Mespunt sambal
- 25 gram taugé
- 1 eetlepel seroendeng
Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Fruit de sjalot met wat kerrie in de margarine glazig.
- Voeg 3 dl water met het stukje bouillontablet en de pindakaas toe.
- Breng dit al roerend aan de kook tot de pindakaas is opgelost.
- Maak de soep op smaak met wat sambal.
- Roer er de gewassen taugé door en warm dit even mee.
- Verdeel de soep over 2 kommen en strooi de seroendeng erover.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mie goreng en komkommersalade.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
890 milligram