Getty Images
Daar word je warm van
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 dl groentebouillon zonder zout
- 2 eetlepels citroensap
- Mespunt saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 3 kardemompeultjes
- 1 eetlepel olie
- ½ kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 150-200 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Breng de bouillon met 1 eetlepel citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
- Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
- Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
- Giet de bouillon er bij en kook de rijst 15 minuten.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Menusuggestie
Lekker met een varkensschnitzel en sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig:
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram sperziebonen
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
310 milligram
Bron
- Voedingscentrum