Getty Images
Een recept met kip ideaal om te je visite mee te verrassen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (groott van ½ duim)
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel koenjit (geelwortel, kurkuma)
- 2 kruidnagels
- ½ kaneelstokje
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 150 gram zilvervliesrijst
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 gedroogd pepertje
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 1 limoen
Bereiding
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
- Bak de blokjes kip met de geraspte gember, de koenjit, de kruidnagels en het kaneelstokje mee goudbruin.
- Schep de yoghurt er door. Voeg de rijst toe en roer dit goed door.
- Voeg 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
- Verkruimel het pepertje er over. Laat de rijst gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
- Boen de limoen schoon en snijd hem in parten.
- Neem de kruidnagels en het kaneelstokje uit de rijst en leg de parten limoen er op. De pilav hoort een beetje vochtig te zijn, voeg anders nog wat water of bouillon toe.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig:
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 4 takjes bladselderij
- limoensap
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram