Peultjessalade met zalm en zeewier

Supergezonde salade met peultjes

peultjessalade
PuurGezond

Deze zomerse peultjessalade is een heerlijke en supergezonde salade vol met vitamines, mineralen en goede vetten. Eet hem bijvoorbeeld als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Aantal personen 
2 personen
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • Halve komkommer
  • 1 bosui
  • Zak veldsla
  • 100 gram gekookte peultjes
  • Blikje zalm (160 gram)
  • 1 theelepel kappertjes
  • 100 gram zeewier (bijvoorbeeld zeekraal, verse wakame of zeewiersalade)
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • 2 eetlepels arachideolie of sesamolie
  • ½ theelepel paprikapoeder

Bereiding

  • Snij de komkommer met een dunschiller in repen. Snij de bosui in dunne ringen. Meng de veldsla met de peultjes, de komkommer, de bosui, de kappertjes en het zeewier.
  • Laat de zalm uit blik uitlekken en verdeel in stukjes over de salade.
  • Klop een dressing van de olie, azijn en paprikapoeder en sprenkel over de salade.

Tip: je kunt dit ook maken met gerookte zalm in plaats van zalm uit blik.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur