Getty Images
Dit rijstgerecht is warm gekruid met saffraan, kardemom en kaneel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 5 saffraandraadjes
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes peterselie
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel gemalen kardemom
- 1 handje rozijnen
- 50 gram amandelen, ongezouten
Bereiding
- Voeg de saffraandraadjes toe aan een paar eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
- Kook de rijst samen met de saffraan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de peterselie en knip of snijd het blad fijn.
- Was de aubergine en de courgette en snijd deze in plakken van ½ cm.
- Meng een eetlepel olie door de groente en bak ze in de (grill)pan in 10-15 minuten gaar.
- Fruit de ui en daarna de knoflook in de margarine.
- Breng op smaak met kaneel en kardemom.
- Was de rozijnen.
- Voeg de amandelen en rozijnen toe en bak ze een paar minuten mee.
- Meng de rijst door het amandel-rozijnenmengsel.
- Schep de gegrilde groente op de rijst en garneer met peterselie.
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram