Getty Images
Makkelijk en voedzaam.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- ½ citroen
- 3 perziken
- 2 eetlepels suiker
- 200 gram frambozen
Bereiding
- Snijd 1 plak van de halve citroen en pers de rest uit.
- Breng een pannetje met water aan de kook. Leg de perziken er een halve minuut in. Neem ze uit het water en dompel ze in koud water. Trek het velletje van de perziken.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Breng 1 dl water met de schijf citroen, 1 eetlepel suiker en de helft van het citroensap aan de kook.
- Leg de perzikhelften er in en laat ze 2 minuten tegen de kook aan pocheren. Laat de perziken in het vocht afkoelen.
- Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water, de rest van het citroensap en de rest van de suiker tot een saus.
- Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in. Garneer met de achtergehouden frambozen.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
5 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum