Getty Images
Fris toetje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (± 2 cm)
- ½ citroen
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel honing
- 2 net rijpe peren
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de citroen en snijd 2 mooie reepjes uit de schil. Pers de halve citroen uit.
- Breng 1 dl water met de gember, het citroensap, de suiker en de honing aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
- Schil de peren en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Laat de stukken peer 1 minuut in de vloeistof zacht worden.
- Pureer dit grof in de keukenmachine of met een blender en laat het afkoelen.
- Laat het mengsel in een platte diepvriesdoos in de diepvries bevriezen. Roer het mengsel af en toe met een vork door.
- Verdeel de granita over 2 coupes en garneer met het citroenschilletje.
Voedingswaarden
Energie
145kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
10 milligram