Getty Images
Pittig Indonesisch visgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
- Citroensap
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel laos
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 1 eetlepel olie
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
- Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.
- Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
- Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.
- Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 150 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
460 milligram
Bron
- Voedingscentrum