Penne met kip en prei

Getty Images

Een heerlijk gerecht om uzelf en anderen mee te verrassen!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 400 gram dunne preien
  • 100 gram champignons
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 1/2 dl kookroom light

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten.
  2. Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  3. Pel het teentje knoflook.
  4. Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
  5. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  6. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  7. Pluk het vlees van de botjes.
  8. Maak de preien schoon.
  9. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  10. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  11. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  13. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
  14. Giet de penne af en meng de saus met kip en prei er door.

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
45 gram
Verzadigd vet 
15 gram
Zout 
880 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum