Getty Images
Een heerlijk gerecht om uzelf en anderen mee te verrassen!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 dl bouillon
- 1/2 dl droge witte wijn
- 400 gram dunne preien
- 100 gram champignons
- 150-200 gram volkoren penne
- 1/2 dl kookroom light
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
- Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Pel het teentje knoflook.
- Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
- Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
- Pluk het vlees van de botjes.
- Maak de preien schoon.
- Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
- Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
- Giet de penne af en meng de saus met kip en prei er door.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
5 gram
Vet
45 gram
Verzadigd vet
15 gram
Zout
880 milligram
Bron
- Voedingscentrum