Penne met groente en noten

Getty Images

Dit vegetarische pastarecept kan altijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren penne of macaroni
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram roerbakgroente
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Oregano
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • Peper

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan licht.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met wat peper en oregano. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
  5. Schep de groentesaus door de pasta en strooi de noten erover.
  6. Strooi er aan tafel wat kaas over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur