Was vegetarisch eten vroeger iets bijzonders, nu is het heel gewoon om één of meer dagen per week geen vlees te eten. Zoals deze penne met broccoli en walnoten bijvoorbeeld. Eén van de favoriete vegetarische recepten van diëtist Mary Stottelaar.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren penne
- 500 gram broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels crème fraîche
- 100 gram gepelde walnoten
Bereiding
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en snij de stam in stukjes. Kook de broccoli 5 minuten in weinig water, giet af en bewaar het kookvocht. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg 100 ml van het kookvocht toe en laat enkele minuten koken. Haal de helft van de broccoliroosjes uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor. Hak de walnoten fijn. Giet ondertussen de penne af. Meng de broccolisaus erdoor (verdun eventueel met nog wat kookvocht als de saus te dik is) en schep de broccoliroosjes en gehakte walnoten erdoor. Verdeel over twee borden.
Pasta van peulvruchten
In steeds meer supermarkten vind je peulvruchtenpasta’s. Die zijn gemaakt van linzen of kikkererwten. Erg smaakvol, leuk van kleur en ze passen prima in een vegetarisch maaltijd.
Broccoli
Hoe kleiner de roosjes, hoe eerder gaar, hoe sneller aan tafel.
- Plus Magazine