Peer met kaneelreepjes

Getty Images

Lekkere afsluiter van de maaltijd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Kaneel
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 kruidnagel
  • 1 handpeer

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
  3. Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk het dun met water.
  4. Leg het tweede vel er op en bestrijk dit met de margarine.
  5. Leg het deeg op de bakplaat en snijd het in repen.
  6. Bestrooi het deeg dun met kaneel en poedersuiker.
  7. Bak de repen in 3-5 minuten knapperig en bruin.
  8. Boen de sinaasappel schoon en snijd een dun stukje van de schil..
  9. Pers de sinaasappel uit.
  10. Breng het sinaasappelsap met het stukje sinaasappelschil en de kruidnagel tegen de kook aan.
  11. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  12. Pocheer de peer in het sap in ca. 10 minuten zacht.
  13. Schik de peerhelften op 2 borden en leg de filorepen er bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht forel met tomatensaus, broccoli en volkoren macaroni.

Ingrediënten over?

Peer: peren zijn wel tot drie weken goed te houden in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur