Getty Images
Zacht soepje met een diepe smaak
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak
- 1 ui
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel gemalen komijn
- 250 mililiter (groente)bouillon met minder zout
- 4 blaadjes salie
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 100 mililiter halfvolle melk
Bereiding
- Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de groente in plakken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil de gember en rasp het.
- Fruit de ui in de hete olie glazig. Bak de gember en de komijn kort mee.
- Voeg de pastinaak en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
- Was de salie en knip een deel in reepjes.
- Bak de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdun de soep met de melk en maak hem op smaak met wat peper.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met salie en de amandelen.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum