Getty Images
Van deze creatieve pasta worden mensen blij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 courgette
- 150 gram volkoren pasta, bijv. farfalle of penne
- 1 bruine boterham
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 10 takjes basilicum
- 60 gram ongezouten amandelen
- Citroensap
- 1 dikke wortel
Bereiding
- Was de courgette en schaaf hem in dunne repen.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
- Spoel de pasta en de courgette onder stromend koud water af en laat het goed uitlekken.
- Week het brood in wat water.
- Pel de knoflook.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Was de basilicum.
- Druk het water uit het brood en doe het brood met de amandelen, de knoflook, de tomaten en de basilicum in de keukenmachine. Draai dit tot een vrij gladde saus. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
- Maak de wortel schoon en schaaf hem in dunne repen.
- Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum