Ingrediënten
- 400 gram gemarineerde zalm
- 350 gram pasta
- 2 middelgrote uien
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 4 ansjovis
- 2-3 tenen knoflook
- Zout
- Rode peper
- Zwarte peper
- Handje zeekraal
- Handje verse peterselie
- Citroensap
- Limoncello
Bereiding
Zet een pan - liefst een wok - op laag vuur met ruim olijfolie. Snijd de uien en wortel fijn en voeg deze toe. Snijd ook de bleekselderij en hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Doe de ansjovis erbij en naar smaak rode peper, zwarte peper en zout. Laat deze basissaus, die soffrito genoemd wordt, in 10 minuten zachtjes garen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 400 gram gemarineerde zalm in kleine stukjes. Als de pasta klaar is, zet je het vuur onder de wok hoog en voeg je de zalm en de zeekraal toe. Doe de afgegoten pasta erbij en wok het gerecht nog 2 minuten. Voeg tenslotte vlak voor het serveren naar smaak limoncello, citroensap en peterselie toe.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek De zesde smaak.