Getty Images
Kleur op je bord
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
- 1 ui
- 1 gele en 1 groene paprika
- 1 kleine aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 merquesworstjes of andere pittige runderworstjes
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen en de aubergine in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de paprika en de aubergine enkele minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
- Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
- Maak de saus op smaak met peper en meng de gare pasta door de saus.
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1580 milligram