Pasta met olijven

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren vlindermacaroni of spaghetti
  • 1 bosui
  • 1 vleestomaat
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Oregano

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  3. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees klein.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
  6. Voeg de stukjes tomaat, de olijven en de kappertjes toe en warm dit goed door.
  7. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Maak op smaak met peper en wat oregano.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en sperzieboontjes.

Hiervoor heb je nodig:
2 biefstukjes
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram sperziebonen

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1650 milligram
Auteur