Pasta met Italiaanse balletjes

Getty Images

Pure smaken uit het zuiden

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • 150-200 gram volkoren penne of fusilli

Bereiding

  1. Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze in de koelkast in een half uur opstijven.
  2. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de tomaten met het sap, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  5. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.
  6. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 5 minuten gaar.
  7. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum