Getty Images
Met volkoren penne
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren penne
- 150 gram garnalen
- 2 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met peper.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
- Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
- Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
- Maak het op smaak met de dille.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade.
Hiervoor heb je nodig...
Wortelsalade
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2070 milligram
Bron
- Voedingscentrum