Getty Images
Da's makkelijk scoren!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
- 200 gram (gekruide) tofu
- 2 eetlepels pesto
- Basilicum
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de pesto in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
- Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
- Warm de tofu kort mee.
- Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
- Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
740 milligram