Getty Images
Het beste van de zee!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- 60 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
- 50 gram garnalen
- 6 blaadjes basilicum
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de knoflook klein.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat met wat peper toe.
- Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
- Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de pasta uitlekken.
- Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met kleingesneden basilicum.
Voedingswaarden
Energie
280kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
4 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram