Superlekker, deze winterse pasta met boerenkoolpesto. En zo op tafel! Zo maak je het.
Ingrediënten
- 300 gram boerenkool (van de stronk)
- 120 tot 150 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld penne)
- 60 gram oude kaas
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels cashewnoten
- 1 eetlepel mosterd
- 100 gram zongedroogde tomaten op olie
- Olijfolie
Bereiding
Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Scheur de boerenkoolbladeren van de stronk en verwijder de harde nerven. Kook het boerenkoolblad 5 minuten, haal het met een schuimspaan uit het water en laat het goed uitlekken. Breng het water weer aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Doe intussen de boerenkool met de kaas, knoflook, cashewnoten en mosterd in een keukenmachine of blender. Pureer het geheel en schenk dan langzaam zoveel olijfolie erbij tot het een smeuïge pesto wordt. Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Roer de pesto en de tomaatreepjes erdoor. Warm goed door en verdeel over 2 borden.
Tip
Wil je er graag wat vlees bij? Serveer de pasta dan met wat uitgebakken rauwe ham of gerookte kipfilet.
- Plus Magazine