Ontbijten met een toetje? Dat kan! Deze 'parfect' is een combinatie van een yoghurtje en een smoothiebowl. Het beste van twee werelden! Dit heerlijke recept komt uit het kookboek 'High Protein' van Hannah Vreugdenhil.
Ingrediënten
- 100 ml plantaardige melk
- 75 g bevroren bosbessen
- 75 g bevroren banaan
- zoetstof naar keuze
- 20 g eiwitpoeder naar keuze
- 250 g yoghurt naar keuze
- 30 g granola naar keuze
- 50 g verse blauwe bessen
- 1 aardbei of wat frambozen
Bereiding
- Doe melk, bevroren fruit, zoetstof en eiwitpoeder in een mengkom en meng met de staafmixer. Het mengsel moet een beetje op de mix van een smoothiebowl lijken, maar dan iets luchtiger.
- Nu het allerleukste gedeelte, namelijk de laagjes bouwen! De eerste laag is makkelijk: schep de yoghurt in een pot of glas. De tweede laag wordt de smoothiemix en laag drie bestaat uit de granola. Eindig met de verse blauwe bessen en de aardbei of frambozen op de top of ernaast als het niet meer past.
Nu kan je dag goed beginnen!
Variatietip
Je kan natuurlijk allerlei soorten bevroren fruit gebruiken in dit recept.
Boek: 'High Protein'
Dit recept komt uit kookboek 'High Protein' van Hannah Vreugdenhil. In dit boek staan maar liefst 51 recepten met minimaal 25 procent eiwit. Hannah is bekend van het boek 'Personal Body Plan - the recipe guide' (samen met Tom Barten) en haar Instagramaccount met ruim 30.000 volgers. Daarnaast coacht ze mensen om hun doel te bereiken via haar bedrijf Empower Yourself. Onder hen mensen die graag gezonder en fitter willen leven. En binnen die groep is er steeds dezelfde hobbel: hoe krijg je voldoende eiwitten binnen?