Paprikaquiches

Getty Images

Dit is een leuk ontbijt voor een zondagochtend als je iets meer tijd hebt. Hij doet het ook goed als werklunch (maak het op zondag en bewaar het in de koelkast) of als bijgerecht voor het avondeten.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
10 + 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • gesneden groentenmix
  • 3 eieren
  • noten, pijnboompitten, kaas naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • (grijs) zeezout en peper
  • roomboter om te bakken (of ghee, kokosolie etc)
  • kruiden naar smaak

Bereiding

Bak de groenten in een paar minuten op in wat roomboter.  Voeg zout, een teentje knoflook en wat kruiden toe.

Halveer de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Schep ze driekwart vol groenten. Klop twee of drie eieren los met wat extra zout en kruiden en giet dat over de groenten heen. De echte lekkerbekken raspen er nog wat kaas overheen voordat ze het in de oven schuiven.

Bak de quiches in een ingevette ovenschaal op een middelhoge stand (zeg 175 graden) tot het ei gestold is, de kaas gesmolten en de paprika nog niet verbrand. Ongeveer 20 minuten.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'De poepdokter bakt ze bruin'.

Auteur