Getty Images
Zorgeloze zondag.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kleine tomaten (bijv. tasty tom)
- Stuk komkommer
- ½ rode ui
- ½ rode paprika
- 1 blikje tonijn in water
- 200 gram oud volkorenbrood, ongesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1-2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 10 basilicumblaadjes
- 2 eetlepels kappertjes
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad. Snijd de komkommer in boogjes.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in stukjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
- Snijd het brood in dikke sneden en breek ze in grove stukken. Bak het brood eventueel in een droge koekenpan extra krokant.
- Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en wat peper.
- Scheur de basilicum in stukjes.
- Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe.
Ingrediënten over?
Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.
Voedingswaarden
Energie
400kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1800 milligram