Wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Met deze gezonde variant kun je ze elke dag wel eten in plaats van alleen bij een speciale gelegenheid. Ze zijn namelijk gemaakt zonder suiker, gluten, zuivel en eieren.
Ingrediënten
- 6 eetlepels glutenvrij meel naar keuze (bijv. quinoa- of boekweitmeel)
- 1 hoeveelheid eiwitpoeder naar keuze
- ½ eetlepel stevia of een andere zoetstof in korrelvorm
- ½ theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 kleine banaan
- 1 eetlepel zuivelvrije melk naar keuze
- 1 theelepel vanille-extract
- ½ theelepel kokosolie
- Zacht fruit naar keuze
- Ahornsiroop of stukjes pure chocolade
Bereiding
Roer het meel, het eiwitpoeder, de zoetstof, het bakpoeder en het zout door elkaar in een mengkom. Prak in een andere kom de banaan tot moes en roer dan de melk en het vanille-extract erdoor. Roer de bananenmelk door de droge ingrediënten totdat je een glad beslag hebt.
Verwarm de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur, zodat de bodem van de pan met een dun laagje bedekt is. Schep een kwart van het beslag in de pan en keer de pannenkoek om zodra er luchtbelletjes aan de bovenkant verschijnen. Bak ook deze kant totdat hij goudkleurig is. Laat de
pannenkoek uit de pan glijden en houd deze warm terwijl je de volgende pannenkoeken maakt met de rest van het beslag.
Serveer de pannenkoeken met fruit en een scheutje ahornsiroop voor een gezonde bite, of met chocolade als je jezelf wilt verwennen.
Dit recept is afkomstig uit het boek Super healthy snacks - zonder gluten, suiker, zuivel en eieren door Jenna Zoe, ISBN9789023014263.