Getty Images
Aantal personen
4
Bereidingsduur
35 minuten
Ingrediënten
- 2 blaadjes witte gelatine
- 1 vanillestokje
- 1 onbehandelde sinaasappel
- 375 ml magere melk
- 60 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 400 g verse rode vruchten (aardbeien, frambozen etc., of uit de diepvries)
Bereiding
Laat de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking weken. Halveer het vanillestokje in de lengte en haal het vanillemerg eruit. Boen de sinaasappel schoon. Breng de melk met room, drie eetlepels suiker, sinaasappelschil, vanillestokje en vanillemerg aan de kook en laat het mengsel iets inkoken. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Los de uitgeknepen gelatine al roerend in de room op. Giet de panna cotta in vier dessertvormpjes (ø 12 centimeter). Laat afkoelen en zet circa twee uur in de koelkast. Houd een paar vruchten apart ter decoratie. Pureer de rest van de vruchten met de overige suiker en wrijf ze door een fijne zeef. Decoreer de panna cotta met de puree en de rest van de vruchten.
Bron
- WeightWatchers