Getty Images
Verrassende smaakmelange
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 vleestomaten
- 1 kleine ui
- 5 groene olijven zonder pit
- 2 eetlepels olie
- ± 2 eetlepels rode wijnazijn
- 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
- 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de aubergine, de stukjes tomaat en de olijven toe en bak dit enkele minuten zachtjes.
- Voeg wat azijn en de groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen.
- Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en bestrooi de filets met peper.
- Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin. Schik de vis op de groente.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
790 milligram
Bron
- Voedingscentrum