Pangasius op een groentebedje

Getty Images

Verrassende smaakmelange

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • 5 groene olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olie
  • ± 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
  2. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg de aubergine, de stukjes tomaat en de olijven toe en bak dit enkele minuten zachtjes.
  7. Voeg wat azijn en de groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen.
  8. Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en bestrooi de filets met peper.
  9. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin. Schik de vis op de groente.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
790 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum