Getty Images
Traditioneel Brits recept met lamsvlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of kleine ui
- 2 dunne lamslapjes
- peper, nootmuskaat
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 citroen
- 3 takjes peterselie
- 6 aardappelen
- 750 gram spinazie
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Bestrooi het vlees met peper en nootmuskaat.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin.
- Bak de sjalot mee.
- Giet er 100 ml water bij.
- Boen de citroen schoon en snijd een halve citroen in parten.
- Was de peterselie.
- Doe de parten citroen en de peterselie bij het vlees en stoof het in ca. 40 minuten gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Was de spinazie in ruim water.
- Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook. Laat de groente in 2-4 minuten slinken en gaar worden. Giet zoveel mogelijk vocht af en maak de spinazie op smaak met wat geraspte citroenschil en nootmuskaat.
- Geef de spinazie en de aardappelen bij het vlees.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram