Oxford John

Getty Images

Traditioneel Brits recept met lamsvlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 dunne lamslapjes
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 6 aardappelen
  • 750 gram spinazie

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Bestrooi het vlees met peper en nootmuskaat. 
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. 
  4. Bak de sjalot mee. 
  5. Giet er 100 ml water bij.
  6. Boen de citroen schoon en snijd een halve citroen in parten.
  7. Was de peterselie. 
  8. Doe de parten citroen en de peterselie bij het vlees en stoof het in ca. 40 minuten gaar.
  9. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  10. Was de spinazie in ruim water.
  11. Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook. Laat de groente in 2-4 minuten slinken en gaar worden. Giet zoveel mogelijk vocht af en maak de spinazie op smaak met wat geraspte citroenschil en nootmuskaat.
  12. Geef de spinazie en de aardappelen bij het vlees.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
300 milligram
Auteur