Getty Images
Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkoren brood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 100 gram worteltjes
- 1 bosje radijs
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels gembersiroop
- 1 eetlepel sesamolie
- Mespunt 5 kruidenpoeder
- 1 eetlepel cashewnoten
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
- Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
- Laat de groente uitlekken.
- Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
- Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.
- Meng de dressing door de groente.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.
Menusuggestie
Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkoren brood.
Hiervoor heb je nodig:
- 150 gram kipfilet
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1010 milligram