Omelet met oesterzwammen

Getty Images

Met sambal en selderij

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Mespunt sambal
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
  6. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
  7. Maak dit op smaak met peper en de selderij.
  8. Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
  9. Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie

Lekker met maissalade met radijs en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 200 g Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • 4 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur