Getty Images
Genieten van groente, vlees en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 appel (goudreinette)
- kaneel of gemalen kruidnagel
Bereiding
1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
2. Maak de spruitjes schoon.
3. Kook de spruitjes in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
4. Bestrooi de karbonades met wat peper.
5. Bak het vlees aan beide zijden in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
6. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
7. Doe de blokjes appel bij het vlees en smoor het geheel 5 minuten.
8. Schenk er 50 ml water bij en laat het vlees in een paar minuten verder gaar worden.
9. Maak de appel eventueel op smaak met wat kaneel of gemalen kruidnagel en geef er de spruitjes en aardappelen bij.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum