Normandische ribkarbonade

Getty Images

Genieten van groente, vlees en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 appel (goudreinette)
  • kaneel of gemalen kruidnagel

Bereiding

1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
2. Maak de spruitjes schoon.
3. Kook de spruitjes in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
4. Bestrooi de karbonades met wat peper.
5. Bak het vlees aan beide zijden in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
6. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
7. Doe de blokjes appel bij het vlees en smoor het geheel 5 minuten.
8. Schenk er 50 ml water bij en laat het vlees in een paar minuten verder gaar worden.
9. Maak de appel eventueel op smaak met wat kaneel of gemalen kruidnagel en geef er de spruitjes en aardappelen bij.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum