Getty Images
Lekker wokken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels
- 150 gram gekookte mosselen (kant en klaar)
- 2 bosuitjes
- ½ spaanse peper
- 2 rode paprika's
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 deciliter vis- of kippenbouillon met minder zout
- 1 eetlepel ketjap manis
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de mosselen uitlekken.
- Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen.
- Snijd de Spaanse peper klein.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de mosselen en de paprika toe en roerbak dit kort mee.
- Schenk de bouillon en de ketjap erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg de noedels toe en laat alles onder goed omscheppen heet worden.
- Strooi er klein geknipte koriander over.
Menusuggestie
Lekker met oosterse rauwkostsalade.
Hiervoor heb je nodig:
Oosterse rauwkostsalade
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum