Nasi goreng met tempeh

vegetarische nasi
Miriam Groot

Vegetarische nasi, zo maak je het!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 200 g tempeh
  • 2 cm verse gember
  • 6 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 200 g doperwten
  • 2 el arachideolie
  • 4 stengels bosui
  • 40 g geroosterde cashewnoten

Bereiding

1. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Rasp de gember. Meng de tempeh met de ketjap, geraspte gember en de sambal en laat deze minstens 20 minuten marineren.
2. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui, snijd de courgette in kleine blokjes en rasp de winterwortel. Snijd de bosui in ringen.
3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gemarineerde tempeh voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst, ui, courgette, geraspte wortel en de doperwten toe. Bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de rijst over vier borden. Serveer met de bosui en wat geroosterde cashewnoten.

Voedingswaarden

Energie 
513kcal
Eiwit 
18,5 gram
Koolhydraten 
69,4 gram
Vezels 
10,9 gram
Vet 
15,5 gram
Verzadigd vet 
2,6 gram
Zout 
1590 milligram
Auteur