Miriam Groot
Vegetarische nasi, zo maak je het!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 g zilvervliesrijst
- 200 g tempeh
- 2 cm verse gember
- 6 el ketjap manis
- 1 el sambal
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 200 g doperwten
- 2 el arachideolie
- 4 stengels bosui
- 40 g geroosterde cashewnoten
Bereiding
1. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Rasp de gember. Meng de tempeh met de ketjap, geraspte gember en de sambal en laat deze minstens 20 minuten marineren.
2. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui, snijd de courgette in kleine blokjes en rasp de winterwortel. Snijd de bosui in ringen.
3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gemarineerde tempeh voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst, ui, courgette, geraspte wortel en de doperwten toe. Bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de rijst over vier borden. Serveer met de bosui en wat geroosterde cashewnoten.
Voedingswaarden
Energie
513kcal
Eiwit
18,5 gram
Koolhydraten
69,4 gram
Vezels
10,9 gram
Vet
15,5 gram
Verzadigd vet
2,6 gram
Zout
1590 milligram