Getty Images
Een snel hoofdgerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram gare mosselen
- 4 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel vloeibare margarine
- 1 sinaasappel
Bereiding
- Laat de mosselen uitlekken.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Verwarm in een wadjan of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
- Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
- Voeg de wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe. Maak op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 400 gram snijboontjes
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1010 milligram