Getty Images
Mediterrane lievelingsgerechten.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes mager rookspek
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1-2 winterwortels
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gram sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 laurierbladen
- 1 theelepel basilicum
- 60 gram volkorenmacaroni
- 1 kleine pot witte bonen
- 1 klein volkoren stokbrood
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Snijd het spek in reepjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen en de sperziebonen in stukjes.
- Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes, ½ l water, het laurierblad en de basilicum toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
- Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
- Voeg de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe en warm de soep goed door.
- Maak de soep op smaak met peper.
- Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
325kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
900 milligram