Getty Images
Cadeautje uit Shanghai
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 rode paprika
- ½ Spaans pepertje
- 200 gram kipfilet
- ½ theelepel gemberpoeder
- 150 gram mihoen
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel ketjap
- 100 gram taugé
Bereiding
- Maak de prei en de paprika schoon.
- Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
- Snijd het stukje peper in reepjes.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Kook de mihoen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet.
- Laat de gare mihoen uitlekken.
- Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig:
½ komkommer
1 bosuitje
azijn
Voedingswaarden
Energie
555kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram