Mie met chiligarnalen

Getty Images

Wok with me.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 150-200 gram mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • Sojasaus

Bereiding

1. Maak de knoflook en de peper schoon.
2. Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
3. Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
4. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
5. Maak de groente schoon.
6. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
8. Roerbak de champignons kort mee.
9. Voeg de uitgelekte mie toe en maak het geheel op smaak met een beetje sojasaus.
10. Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar.
11. Schep de garnalen op de mie.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2840 milligram
Auteur