Getty Images
Extra lekker met gevulde aubergine en couscous.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine aubergine
- 3 rijpe tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels ras el hanout
- 150 gram visfilet
- 50 gram garnalen
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukken.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Bak de tomatenpuree een minuut mee.
- Voeg de aubergine, de tomaten, de ras-el-hanout en 4 deciliter water toe.
- Kook de groente in 10 minuten gaar.
- Snijd de vis in blokjes.
- Pureer de soep met een staafmixer fijn.
- Doe terug in de pan en breng weer aan de kook.
- Roer de blokjes vis er door en laat ze in 3 minuten gaar worden.
- Roer op het laatst de garnalen er door.
- Knip de gewassen koriander klein en strooi over de soep.
- Geef er eventueel een stukje brood bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde aubergines en couscous met pompoen en rozijnen.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram