Mangoijs met sesamwafeltje

Getty Images

Voor elke mangoliefhebber.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eiwit
  • 1½ eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 limoen
  • 10 muntblaadjes
  • 3-4 mango's of 400 gram mangostukjes uit de diepvries
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  1. Roer het meel en de margarine tot een glad mengsel.
  2. Roer er het eiwit, de poedersuiker en het sesamzaad door.
  3. Verwarm een droge koekenpan met een anti aanbak bodem.
  4. Schep van het mengsel ca. 10 smalle reepjes in de hete pan.
  5. Draai het vuur laag. Bak de reepjes op klein vuur in 20 minuten knapperig en goudbruin. Keer ze af en toe.
  6. Neem de wafeltjes uit de pan en laat ze afkoelen.
  7. Bewaar de wafeltjes tot gebruik in een goed sluitende trommel.
  8. Boen de limoen goed schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Was de munt en houd 4 blaadjes achter voor garnering.
  9. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pitten.
  10. Pureer de stukken mango met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de muntblaadjes, de honing en 2 eetlepels water met een staafmixer of in de keukenmachine.
  11. Laat de vruchtenpuree in de diepvries bevriezen.
  12. Laat voor gebruik de mangopuree een beetje ontdooien.
  13. Mix de bevroren mangopuree snel tot een smeuïge massa.
  14. Verdeel het over 4 coupes en garneer met de overgebleven muntblaadjes en 1 of 2 sesamwafeltjes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur