Getty Images
Simpel en lekker
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 2 geperste knoflooktenen
- 1 centimeter verse gember, geschild en fijngesneden
- 400 gram gepelde tomaten
- Klein bosje verse krulpeterselie, fijngehakt
- 220 gram gekookte kikkererwten, gewassen (glazen pot)
- 4 eetlepels ras el hanout (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
- 1 grote hand zeekraal
- 3 eetlepels boekweitmeel
Bereiding
- Rul het gehakt bruin in eigen vet.
- Verwarm de kokosolie in een soeppan en voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe, roer goed door.
- Schep de tomaten erbij, voeg de peterselie toe en 750 ml warm water. Laat lekker even pruttelen op laag vuur en maal daarna alles fijn met de staafmixer of in je blender.
- Voeg de kikkererwten en de kruiden toe in de pan en roer alles goed door, het gehakt en de zeekraal kunnen er nu ook bij. Laat ca. 10 min. op laag vuur pruttelen.
- Meng tot slot het meel erdoor om te binden. Breng op smaak met peper en zeezout, schep in een diep bord en geniet!
Tip
Wat je overhoudt, kun je in de koelkast bewaren of invriezen.
Dit recept komt uit Lekker makkelijk - het kookboek voor mannen. De foto is gemaakt door Simone van den Berg.