Getty Images
Een hartige taart met een smakelijke combinatie van zalm, dille en asperges. En nog makkelijk te maken ook!
Ingrediënten
- 6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
- 12 à 13 witte of groene dunne asperges, geschild
- Sap van 1/2 citroen
- 200 mililiter creme fraiche
- Water om de saus mee aan te lengen
- 2 eetlepels verse dille
- 2 stukjes verse zalm, in stukken gesneden
- Peper en zeezout uit de molen
Bereiding
- Verwarm een oven voor op 180 graden.
- Vet een ronde ribbelvormige bakvorm in met een beetje boter.
- Bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg en druk alles aan.
- Verdeel de asperges in de bakvorm en snijd waar nodig bij.
- Leg de stukken zalm op de open plekken.
- Vul de open plekken nu op met de overgebleven asperges. Dit hoeft niet te netjes. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk is opgevuld en snijd waar nodig de stukjes asperge nog bij.
- Doe de creme fraiche in een bakje en schenk het citroensap erbij.
- Leng de creme fraiche verder aan met een beetje water totdat de saus net dun genoeg is om over de taart te schenken.
- Schep de verse dille door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de saus gelijkmatig over de taart.
- Plaats de taart in de oven en bak deze in ongeveer 45 á 50 minuten gaar en goudbruin.
- Tip: Om te checken of de taart gaar is kun je met een scherp mes in de asperge prikken. Wanneer deze beetgaar is kun je de taart uit de oven halen. Strooi eventueel ook nog een beetje verse dille over de hartige taart wanneer deze uit de oven komt.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.