Macaronischotel met courgette

Getty Images

Met zelfgemaakte tomatensaus

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 150 gram volkoren macaroni

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en snijd de courgette in halve plakjes.
  3. Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
  4. Fruit de knoflook mee.
  5. Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
  6. Maak het op smaak met peper.
  7. Fruit de ui in de olie glazig.
  8. Bak de tomatenpuree kort mee. Verkruimel het pepertje erboven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
  9. Laat de saus zacht pruttelen. Roer op het laatst de kerstomaatjes er door.
  10. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  11. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus erdoor.
  12. Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni erover.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2620 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum