Getty Images
Met zelfgemaakte tomatensaus
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 gedroogd chilipepertje
- 150 gram volkoren macaroni
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en snijd de courgette in halve plakjes.
- Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de knoflook mee.
- Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
- Maak het op smaak met peper.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tomatenpuree kort mee. Verkruimel het pepertje erboven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
- Laat de saus zacht pruttelen. Roer op het laatst de kerstomaatjes er door.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de macaroni af en schep de tomatensaus erdoor.
- Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni erover.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2620 milligram
Bron
- Voedingscentrum