Getty Images
In tomatenpuree en zure room
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 2 bosuitjes
- 3 takjes peterselie
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel kookroom
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tartaar al roerend mee gaar en rul.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten gaar.
- Meng er de room door. Voeg eventueel een beetje water toe.
- Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel wat tijm.
- Giet de macaroni af en meng de saus er door. Strooi er peterselie over.
Menusuggestie
Lekker met veldsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 zakje veldsla (ca. 75 gram)
- 1 bos radijs
- 1 eetlepel olie
- azijn
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum