Macaroni met geroosterde paprikasaus

Getty Images

Een allemansvriendje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee met de kipfilet.
  6. Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
  7. Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
  8. Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
  9. Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
  10. Maak het op smaak met peper en wat oregano.

Menusuggestie

Lekker met andijviesalade

Hiervoor heb je nodig...

  • 250 gram andijvie
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur