Getty Images
Met volkoren noedels, bleekselderij en peultjes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje verse gember (grootte van ½ duim)
- ½ spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel citroensap
- 150 gram bieflap
- 6 stengels bleekselderij
- 100 gram peultjes
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus en het citroensap. Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade er door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
- Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes. Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Was de komkommer en schaaf hem in lange repen. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
- Bak de reepjes gemarineerd vlees in de hete olie bruin. Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad er over.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
690 milligram