Getty Images
The biet generation
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine volkoren ciabatta's of 1 grote (totaal 250 gram)
- 300 gram gare rode bietjes
- Balsamicoazijn
- 12 olijven
- 4 eetlepels tapenade
- 4 plakjes gekookte ham
- 25 gram rucola of ander soort sla
Bereiding
- Warm de oven voor op 220° C.
- Bak de ciabatta’s in ca. 6 minuten bruin volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Neem het vel van de bietjes. Schaaf de bietjes in dunne plakjes.
- Druppel er wat azijn over.
- Ontpit de olijven eventueel en snijd ze in plakjes.
- Halveer de ciabatta’s in de lengte.
- Bestrijk de snijkanten met tapenade en verdeel er de sla over.
- Rol de plakjes ham op en leg ze op de helften.
- Schik de plakjes biet er op met de olijven.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
4380 milligram